oleh

Buriram United Keluar Sebagai Juara PUBG Continental Series 4: APAC!

Slot SimakNews.com – Buriram United Keluar Sebagai Juara PUBG Continental Series 4: APAC!,

Setelah sekian lama bertarung dengan 16 punggawa tersohor yg berasal daripada 5 negara, punggawa Buriram United sudah mengambil tempat perdana dalam pertandingan PUBG Continental Series 4: APAC!

IDGS, Selasa, 29 Juni 2021 Pasukan tersebut bermain dengan agak konsisten sepanjang siri, mengambil kedudukan kedua, pertama, & keempat, manakala punggawa FURY yg berasal daripada Australia cuma dapat menduduki tempat kedua akibat kekurangan $2,000 berbanding pemenang yg sudah berjaya mengutip sebanyak $42,000. Tempat ketiga pula diduduki oleh punggawa BN United dengan jumlah $29,000.

BacaJuga

Belletron Era Jadi Juara Pertama UniPin Ladies Series MLBB 2021

Saksikan Influencer Free Fire Favoritmu Adu Skill Di Turnamen Esports Free Fire All Stars 2021

Garena & LIMA Gelar Kompetisi LIMA Esports 2021 Untuk Dukung Minat Serta Bakat Mahasiswa di Dunia Gaming

Anugerah Most Kills juga sudah diberi kepada pemain Buriram United, Noardra, manakala anugerah Most Impressive Team, sudah dikutip oleh punggawa FURY. Pasukan All-PCS pula (All-Star) terdiri daripada Noardra (Buriram United), AljnB0Tz (ArkAngel Predator), Ronon (FURY), & Ykikamucoww (FURY).

Sebagai pemenang pertandingan ini, punggawa Buriram United akan dijemput untuk bertanding dalam PUBG Global Championship 2021 secara automatik, dimana punggawa tersebut akan bersaing dengan 31 punggawa terbaik dunia dalam bulan November.

Pasukan-pasukan yg berkedudukan nombor 2 hingga 16 akan menerima mata PGC, supaya mereka mendapat peluang kedua untuk melayakkan diri untuk menandingi pertandingan terbesar dalam kalender.

Pasukan-pasukan tidak usah putus asa, kerana masih terdapat segelintir asa untuk memasuki pertandingan PUBG Global Championships. Berdasarkan format semasa, terdapat 6 slot yg sudah dirizabkan untuk Asia Pasifik mengikut turutan di bawah:

 • 1 slot bagi pemenang PUBG Continental Series 4
 • 1 slot bagi pemenang PUBG Continental Series 5
 • 1 slot bagi punggawa Thailand yg memperoleh paling banyak mata PGC
 • 1 slot bagi punggawa Vietnam yg memperoleh paling banyak mata PGC
 • 2 slot bagi pasukan-pasukan lain dalam ranking table (termasuk Thailand & Vietnam).
 • Jadi perbanyakkan latihan, & sediakan diri untuk bertanding dengan pasukan-pasukan tersohor dalam dunia!

  Adakah anda bersedia untuk menandingi dalam liga-liga besar? Pendaftaran untuk PUBG Challenger Rumble Season 2 akan dibuka pada 28 Jun 2021! Ambil peluang ini untuk bersaing dengan pasukan-pasukan daripada Indonesia, Philippines, Malaysia, & Singapura untuk jadi pemenang & melayakkan diri anda untuk PUBG Continental Series 5!

  (Stefanus/Online)

  Komentar

  Tinggalkan Balasan

  Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *